Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

maandag 30 oktober 2017

Thema: Spannend, er leven echte spinnetjes in onze klas!


Na het thema herfst, volgde nog één week. De allerlaatste week voor de herfstvakantie. Ik zocht een eng thema. Hier moest ik niet lang over nadenken. Het gebeurde al enkele keren dat kleuters in de klas begonnen te gillen nadat ze een spin zagen. Of kleuters die terug in de klas kwamen en zeiden dat ze niet naar toilet durfden doordat ze een spin hadden gezien. Er waren dus kleuters die hier bang van hadden, een eng thema dus. 
"Spannend, er leven echte spinnetjes in onze klas!"

Ondanks de angst bij sommige kleuters EN de juf ;) werd het thema een schot in de roos. Zelfs de kleuters die bang hadden van spinnen, waren niet weg te slaan van bij onze natuurhoek met spinnen. Valse, heel veel valse spinnen. Maar ook heel wat echte spinnen... Met dank aan de ouders en kleuters die enthousiast (en misschien ook minder enthousiast) op zoek gingen naar spinnen. Er waren kruisspinnen, trilspinnen, huisspinnen, maar ook spinachtigen zoals hooiwagens bij. We sloten deze week af met een griezelfeestje in de klas en een modeshow met alle andere kleuters.

Een kijkje in onze klas tijdens het thema "Spannend, er leven echte spinnetjes in onze klas":



Tijdens dit thema leerden we ook een liedje. Dat gaat over de spin Wiedewin. Wie dit liedje nog eens wil beluisteren, kan dat doen door hier te klikken.

1 opmerking: