Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

maandag 30 oktober 2017

Thema: Herfst

Het wordt kouder, de blaadjes vallen van de bomen, het wordt donkerder. Tijd voor het volgende thema: "Herfst"! We lieten nog enkele materialen over groenten en fruit (Lekker en gezond) in onze klas. Zo kregen we nog voldoende tijd om met die spelletjes te spelen.
Op maandag 9 oktober bekeken we samen een praatplaat over de herfst: Wat weten we over de herfst? Wat zijn de kenmerken? Wat is er anders tijdens dit seizoen, dan bijvoorbeeld in de zomer?  Na het bespreken van deze praatplaat mochten we in de klas natuurlijk materiaal gaan verkennen. Het bouwen met kleine boomstammetjes was een groot succes bij de kleuters. 

Op dinsdag 10 oktober gingen we op exploratietocht. Samen met de andere kleuters maakten we een herfstwandeling in het park. We zochten naar blaadjes, noten, naalden en takjes. In de klas mochten we deze materialen sorteren, waarnemen, gooien met nootjes, seriĆ«ren enz. 

Op vrijdag 13 oktober maakten we nog een uitstap! We gingen naar het toneel (Stekeblind). Dat ging over egel en mol die verliefd waren op elkaar.

Dit thema duurde twee weken. Tijdens de tweede week speelden we een memory met herfstmaterialen, een weegspel, werkten we onze knutselwerkjes af, maakten we een herfsttuin enz.



Bij dit thema hoort ook nog een leuk liedje. Dat kan je hier vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten