Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

maandag 30 oktober 2017

Thema: Lekker en gezond

Op maandag 2 oktober hadden wij een dagje vrijaf. Maar op dinsdag begonnen wij weer aan een nieuw thema "Lekker en gezond"

Tijdens dit thema kregen we bezoek van meneertje Smul. Hij moest van de dokter gezond leren eten. Omdat hij nog nooit gezond gegeten heeft, vroeg hij hulp aan de kleuters. Wat weten zij over gezond eten? We begonnen we met een brainstorm: Wat vinden we zelf lekker en is ook gezond? Sommige kleuters begonnen al snel groenten en fruit op te noemen. Anderen dachten aan hun ontbijt. Enkele kleuters moesten samen met meneertje Smul nog goed opletten tijdens deze week. Chocolade is wel lekker, maar niet zo gezond als bijvoorbeeld worteltjes. En fruitsap lijkt gezond, maar water is eigenlijk nog beter (dan wanneer je bijvoorbeeld fruitsap in de supermarkt koopt). De kleuters waren gemotiveerd om samen met meneertje Smul te leren over wat lekker en gezond is. Ze leerden ook al snel moeilijkere woorden kennen zoals: aubergine, courgette, ananas, groene kool enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten