Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

zondag 3 december 2017

Themaloze week van 6 tot 10 november

Na de herfstvakantie koos ik voor een themaloze week. Met de oudercontacten die eraan kwamen was dit de perfecte kans om de kleuters nog beter te leren kennen, te observeren en tijd te maken om met hen te spelen. Tijdens deze week vierden we de verjaardag van Lara en Maelys, maar we kregen ook het goede nieuws dat Jesse grote broer geworden was. De broer van Jesse heet Roel. Met zijn geboorte en de verjaardagen in de klas werd onze themaloze week ineens een feestweek.

Een foto van schattige Roel en fiere broer Jesse. Nogmaals proficiat aan de ouders en Jesse!

We maakten een tekening voor Lara en voor Maelys. Voor Roel maakten we een slinger van slabbetjes. Enkele kleuters wouden deze slabbetjes eens passen. Wat was dat grappig! Tijdens deze week was er ook tijd om te spelen met blokken die nog niet uit de kast waren gehaald. We verkenden nieuwe (gezelschaps)spelletjes en er werd vrij geknutseld met recuperatiemateriaal. De kleuters mochten ook iets meebrengen over hun interesse. Lou bracht een pietenmuts mee omdat hij zich graag verkleed. En ineens leek het of Sinterklaas en zijn pieten te vroeg waren. ;)

Tijdens dit thema konden de kleuters ook bewegen op het liedje "Steek je vinger in de lucht". Dit was een topper in de klas, de kleuters verzonnen er spontaan een andere tekst bij. Wat hebben we gelachen!

Op het einde van de week bekeken we samen de foto's. Toen volgde de vraag: "Juf, wanneer sta jij eens op de foto?" We hadden nog enkele minuutjes tijd, dus maakten we vlug enkele selfies.

De foto's kan je bekijken in het filmpje. Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten