Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

woensdag 23 mei 2018

Themaloze week na moederdag

De moederdagcadeautjes zijn uitgedeeld. Tijd om even uit te blazen. Dat doen we met een themaloze week. Maandag 14 mei moest de helft van de klas naar het medisch onderzoek. De anderen bleven bij juf Greet. Daar konden ze rustig spelen en oefenen op puzzelen. In de namiddag puzzelden we verder. En we maakten ook een brainstorm over dino's. Wat weten we al? En wat willen we nog weten? Daarmee kon de juf aan de slag om het thema "Dinosaurussen" voor te bereiden.

Op dinsdag oefenden we op lettergrepen klappen. Er was dan ook een werkblad dat iedereen moest maken. Daarnaast konden de kleuters nog spelen, oefenen op puzzelen, oefenen met cijfers en kennismaken met het liedjesboek.

Ook woensdag oefenden we verder op cijfers en tellen. Ik was ook eens benieuwd wie de cijfers van 1 tot 10 kon leggen en omgekeerd. Vooral Lou vond dit heel fijn om te doen, hij kon er maar niet genoeg van krijgen.

Donderdag en vrijdag stond vriendschap in de kijker. Het is belangrijk om samen te spelen, niemand uit te sluiten en voor elkaar te zorgen. We beluisterden een lied over de "Barmhartige Samaritaan" en maakten er daarna een toneelstuk over.

De overige tijd gebruikte ik om in te spelen op de interesse van enkele kleuters. Zo was er interesse in tekenen van dieren met een boek vol stappenplannen. En wouden er heel wat kleuters knutselen met schaar, papier en lijm.

Ook bij dit thema heb ik enkele foto's. Die kan je bekijken in het filmpje of in het gedeelde album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten