Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

woensdag 23 mei 2018

Thema Moederdag

Afbeeldingsresultaat voor moederdag
Na het tuinieren was het tijd om het over mama te hebben. Ik las een verhaal voor over de verschillende gezinsvormen ("Dat is toch heel gewoon"). De kleuters mochten foto's meenemen van mama en daarover vertellen. Dit deden we aan de hand van een voelspel. Wanneer er een voorwerp in de voeldoos zat dat bij mama past, mochten de kleuters vertellen. Met de foto's van de mama's en de kleuters maakte ik een memoryspel. De kleuters waren erg gemotiveerd om hun mama te vinden.


We herhaalden het tikspel "Moeder, hoe laat is het?" Dit vonden de kleuters reuzeleuk. Ze vinden het altijd wel leuk als ze veel mogen bewegen. 😊

Afbeeldingsresultaat voor moeder maria en jezus
Naast het bekijken van alle mama's in de klas, hebben we ook het beeldje en enkele prenten van Moeder Maria bekeken. Voor godsdienst kwam het verhaal van het verdwaalde schaapje aan bod. Want de herder zorgt voor zijn schapen zoals mama dat voor ons doet. Zij laten ons niet alleen.






We hebben over mama een verhaal gehoord. Daarbij moesten de kleuters tekenen en kleuren. Het kleur- en tekendictee was iets nieuw voor hen.

Om het thema af te sluiten deden we samen yoga. Ook dat was iets nieuw, maar vonden de kleuters een topper tijdens dit thema. Ze haalden zelf aan dat ze deze activiteit meer zouden willen doen.

In de hoekjes konden de kleuters ervaren hoe het is om mama te worden of zijn. Ze mochten turnen met een dikke buik zoals de zwangere mama's. Ze mochten mama spelen in de poppenhoek en met de duplo van Hello Kitty. Ze mochten zich verkleden en nog veel meer. Kijk daarvoor maar naar de foto's 😉

Voor dit thema deed ik een oproep aan de mama's om te komen voorlezen. De mama's van Leon en Siene kwamen langs en vertelden nog twee mooie verhalen. Nogmaals bedankt aan deze mama's! 💗

De foto's kunnen bekeken worden in het filmpje en in het gedeelde album van moederdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten