Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

vrijdag 23 november 2018

Thema paddenstoelen 12-16 november 2018

Na de themaloze week gingen we nog heel even verder over de herfst. Voor de tweede en derde kleuterklas lag de focus op paddenstoelen. We bekeken ze van dichtbij en leerden de delen (hoed, plaatjes, sporen, ring en steel) benoemen.




















We leerden ook over de groei van de paddenstoelen: Tussen de plaatjes zitten sporen. Sporen werken een beetje zoals zaden. Die vallen op de grond. Daar groeit een schimmel en op die schimmel groeit een paddenstoel.



Tijdens dit thema werd ook geoefend op schrijfmotoriek. Bogen tekenen is nog heel moeilijk voor veel kleuters. Dus we oefenden dit goed in door zelf bogen te springen over paddenstoelen. De kleuters gingen tijdens de herfstwandeling op zoek naar paddenstoelen en vonden er 😀 In de klas sloten we het thema af door allemaal nog een paddenstoel uit te prikken.
Benieuwd naar de foto's? Bekijk het filmpje of bezoek het album van dit thema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten