Welkom

Beste bezoekers,


Soms willen jullie wel eens een vlieg zijn in de klas van jullie kleuter, en dat gevoel wil ik jullie een klein beetje geven via deze blog.

Ik wil jullie op deze blog een kijk geven in onze klas, waar jullie kleuter zich een hele dag bezighoudt en over wat hij/zij allemaal leert. Veel kijkplezier!


Juf Ines

woensdag 21 februari 2018

Thema: Kikker in de kou

Er werd winterweer verwacht, dus ik dacht nu doen we het thema "Kikker in de kou". Jammer genoeg werd het geen winterweer. Dan brengen we de winter naar binnen in onze klas.

We begonnen met een wandeling. Daarbij zagen we kale bomen, minder dieren, schoorstenen waar rook uit kwam enzovoort. Aangezien het winterweer achterwege bleef moesten we foto's en filmpjes gebruiken om na te gaan wat er zich afspeelt in de natuur tijdens de winter. Hiervoor keken we naar filmpjes van Huisje, boompje, beestje. In de klas bouwden we iglo's met suikerklontjes in klein, maar ook met houten blokken in het groot. We mochten schrijven in sneeuw, maakten kikkers met plasticine, onderzochten ijs en hoe het smelt. We zochten ijskristallen bij elkaar door heel geconcentreerd te kijken. We maakten pindasnoeren en voederbollen voor de vogels want die vinden in de winter geen of weinig eten. We leerden kledij aandoen en dichtdoen. We mochten vissen vangen en sneeuwballen gooien, enz.

Tijdens dit thema deden we opnieuw schrijfdans. Deze keer oefenden we de cirkelbewegingen in en maakten er een sneeuwman van. De creatieve kleuters konden ook kiezen om enkele knutselwerkjes te maken. Er werd een sneeuwman uit klei gemaakt en voederplanken met recuperatiemateriaal. We mochten hiervoor heel veel recuperatiemateriaal gebruiken van Lou. Dank u! :)

We hadden ook twee jarige kleuters. Hiep, hiep, hoera voor Kasper en Ellen!

Bekijk het filmpje om met eigen ogen te zien wat we allemaal konden doen tijdens dit thema. Veel kijkplezier! ☺




Tip: Op youtube zijn er heel wat verhaaltjes te vinden van Kikker en zijn vriendjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten